Kayıtlar

Bir Dinozorun Anıları / Mina Urgan

Resim
*İhtiyarlar ne yaparlar?  Anılarını yazarlar.  Ben de bunu yapıyorum işte. Günce tutmak alışkanlığı olmadığı; ancak altmışından sonra ve yanlız yolculuklarımda notlar tuttuğum için, bu dinozorun anıları biraz kopuk kopuk olacak.  Üstelik belleğim de hiç güçlü değildir. Bunun nedeni, bir çok şeyi kafamdan tamamıyla silmek istememdir belki de. Çünkü bizi derinden yaralayan olayları hiç anmamak, tümüyle unutmak daha doğrusu unutmuş gibi davranmak zorundayız yaşamaya devam edebilmek için.   Bir kadın düşünün, kendisi küçücük ama evreni kendi içinde yaşadığı dünyası koskocaman.   Doğduğu şehir kocaman, yaşadığı muhit kocaman, bilgi seviyesi  keza daha kocaman. Kendisine dinozor diyebilecek kadar alçak gönüllü, insanların alışkanlıklarıyla yaşlanmasını dileyecek kadar sigaraya düşkün.  Anılarında kendi tatlı ailesinden bahsedip başından geçen olayların hemen hemen hepsini birçırpıda derya deniz güzellikte  dudak uçaklatan cinste  kıskandırarak anlatan Mina U

BİTKİ ÇAYLARI HAKKINDA

Resim
   Dumanı tüten ve kalbinizi ısıtan bir fincan çay'a eminim kimse hayır diyemez... Bitkiler yapraklar kökler ve gizemli lütufkar çay paketleri hepimizin dikkatini çekmekte..  Bitki çayı demlemek demek;  doğanın gizeminin suya açılıp vücudumuza girmesidemek..   Doğadan devasa ağaçlardan topladığımız  şifayen ıhlamurumuz, dinlengic ada çayımız,  c vitamini kuşburnumuz  ve  kış akşamlarının vazgeçilmez çayı melisalarımız  aslen  bizim kültürümüzün tam da içinde. Ben biraz ıhlamur, limon elma kabuğu tarçın bir parça ayva, bir parça portakal kabuğu  bir kaç tane kuşburnu ve elimde olan meyvelerin kabuğunu  ilave ederek  demlemeyi seviyorum çaylarımı..   Benim için bitki çayı içmek kadar hazırlama süreci de  epey keyif verici:  Bitkilerin o güzel halleriyle oyalanmak, harmanlamak, güzel cam veya porselen bir demlikte demlemek, güzel fincanlar ve bal limon meyve kabukları meyve aroması tarçın gibi tatlarla hoş bir sunum hazırlamak ne güzel... Kahvaltı hazırlarken de bi