QUEEN GRUBU -- FREDDİE MERCURY


İyi Düşünceler İyi Söylemler İyi Eylemler

Gerçek adı, Farrokh Bulsara olan Mercury, sesi, sahnedeki duruşu ve şovuyla hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılıyor.

Ezberleri bozan, farklı müzik tarzıyla ve kimliğiyle müzik sahnesinde yerini almayı başarmış birisi. 


  Bohemian Rapsody  Film Hakkında

Bohemıan Rapsody filmi, Queen grubunun  kuruluş aşamalarını en ince detayını kadar real bir şekilde anlatan,  enstrümantal denemelerini grupla birlikte geliştirerek daha iyiye evrilerek yaşadıkları bütünsel  anları anlatmaktadır. 
 
Freddie'nin geçmiş köklerinden ve özünden ailesinden kimliğinden  kendisini koparamadığı  her nerede olursa olsun aslına dönme hissini içinde bütünüyle yaşadığı film inanılmaz özverili ve çoşkulu..

Yükseldikçe ve popülerliliği  artıkça kendinde olanları  parlatması parlama sonrasında kendini zamanla daha iyi bir hale yani elmasa döndürüşü onun güçlü karakterini ve büyüleyici efsunlu yanını gözler önüne sermekte..

Yaşam öyküsünü sahnede izlerken;  ikilemlerine yansıyan acımsı hallerine, doğrularından asla taviz vermeden bildiği yolda emin adımlarla ilerlemesine, en yükseklere  çıkıp en dibe düşüşünde bile bir anlam arayan   yıldız'ın HAYAT hikayesi gözlerimizi yaşartıyor tüm film boyunca..

Kimi sahnelerde  kalabalıklar içindeki yalnızlığını görüyoruz Freddie'nin tutkulu bir şekilde özlemle sevgiyle yaşadığı aşkları ve bu aşlardan doğan iç sesinin ruhunun yalvarışlarını notaya dökmesi inanılmaz etkileyici..

Freddie ne o zamanın ne de bu zamanın yıldızı, uzaydan gelen cennetin gözünden hayata bir sır verirmiş hissiyle kalplerimize yerleşen şairane şiirsel bir destan yaratıyor sahnede..

Dışarıdan bakıldığında öne çıkan komplike özgüveni ve yeniliklere açıklığıyla herkese kendini beğendirmeyi ve sevdirmeyi başarmış birisi. 

Filmi izlediğiniz anda bizzat filmin kendisiyle ve müthiş performansıyla başımızı döndüren oyuncu Rami Melek'le bütünleşiyorsunuz. 
 Hislerinize tercüman olmayı başarmış bu şahsına münhasır oyuncuyu da sevmemek sarıp sarmalamamak na mümkün.  


*********
*O kadar insana şarkı söylemek nasıl bir duygu?
      – Dinlediklerini bildiğimde tam manasıyla kendilerini kaptırdıklarını anladığımda, istesem bile detone olamam. Tamamen olmam gerektiği gibiydim.
 Hiçbir şeyden korkmuyordum.

*Kim olduğuma ben karar veririm.
 Kim olarak doğduysam o olacağım artık. 
İnsanlara istediklerini veren bir 
sanatçı. 
Cennetin dokunuşunu.

TÜLİN ÖZKUL 2019 

































 







Yorumlar

  1. Dolu du bir paylaşım.olmus.Dergi okur gibi keyifli olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Blog kahvaltısında görüşmek üzere.Sevgiler çok opuyorum;))

    YanıtlaSil

  3. Thank you very much for your fineness

    YanıtlaSil
  4. İlginç bir kişilik, sözler söylediği bölüm etkileyiciydi. Güzel keyifli bir hayat ve resimler... Paylaşımın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz sayfama ve güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Freedi Mercury gerçekten şahsına munhasır bir kişilik, sahnesi duruşu ozgüveni ve zekasıyla sivrilen bir karakter, filmini de izlemenizi çok isterim. Çocukluğumuzdan beri dinlediğimiz o parçaları bir de filmden sonra izleyin nasıl bir keyif alacaksınız anlatamam tabi böyle yumuşak geçişli rock muzik taraftarıysanız:))) Sevgiler.

      Sil
  5. Çok severdim filminide en kısa sürede izlemek gerek.

    YanıtlaSil
  6. Selamlar, hayatın anlamını yaşamın neresinde olduğunuzu ve hedeflerinizi yaşama bakış açınızı irdelemek ve bir parça güzel müzikler ve şiirler eşliğinde bu bana göre şahane filmi izleyin derim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AVŞA ADASI & ERDEK & KİRAZLI MANASTIRI KEŞİFTEYİZ

YENİ YIL GAZELLEMESİ

ISLAND OF MARMARA

METAMORFOZ GÖKÇEADAM

KAMP VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE ARA ÖĞÜN / SMOOTHİE ÇEŞİTLERİ

Frida Kahlo'nun Renkli Dünyasında Olmak.